Laat je inspireren door onze NESTjes

Verbouwen, renoveren of nieuwbouw. Van ieder soort NEST worden wij blij

View Detail

NEST Promiss

View Detail

NEST Achterwete-
ringseweg

De ‘deel’ van een boerderij is oorspronkelijk de werkruimte in de stallen. Via de deeldeuren werden de wagens naar binnen gereden om gelost of geladen te worden. Dus wat doe je als je een monumentale boerderij bezit en je woonruimte wilt uitbreiden? Precies, dan maak je samen met NEST de ‘deel’ onderdeel van je woning! De gigantische ruimte bood ons de kans een spectaculaire loopbrug te ontwerpen, die op de verdieping een slaapkamer/badkamer met een zithoek verbindt. Sta je op de loopbrug, dan zie je onder je op de begane grond het atelier en de galerie met prachtige kunst van onze opdrachtgever. Om de woonruimte compleet te maken is de …

View Detail

NEST
Boomstraat

Amsterdamse School, 1930. De tijd dat woningen nog zonder badkamer werden gebouwd. Onze uitdaging bij deze woning: creëer op 14m2 zowel een extra slaapkamer als een nieuwe badkamer. Prima! Onze oplossing: we splitsen de ruimte via een op maat gemaakt meubel in twee delen. Zo ontstaat een prachtige badkamer ‘ensuite’ en een ruime, lichte slaapkamer. Het meubel is aan de slaapkamerkant een garderobekast, en in de badkamer de inloopdouche, nis met wastafel en kastruimte voor de badkamer. Doordat het meubel niet tot het plafond doorloopt blijft de relatie tussen beide ruimtes behouden.

View Detail

NEST Van Rijcke-
vorselstraat

View Detail

NEST Nagtglas
laan

Een prachtige villa in Naarden, in 1894 als één woning ontworpen en in 1930 gesplitst tot twee aparte woningen. Aan NEST de taak om van een van deze woningen de kruipzolder om te bouwen tot een volwaardige 3e verdieping. En niet zomaar een verdieping, maar eentje met drie slaapkamers, een badkamer, apart toilet en een berging/wasruimte. Om de benodigde vierkante meters te creëeren moest het dak er letterlijk af, om het 1,5 meter hoger weer terug te plaatsen. Hierdoor ontstond de gewenste ruimte en werd de kapvorm van beide woningen weer tot een logisch geheel gevormd. Daarbij bleven de originele details van de woning behouden; zelfs de oorspronkelijke dakpannen liggen …

View Detail

NEST Schalkwijk
straat

In hartje Utrecht staat deze prachtige maar smalle woning van slechts 3 meter breed uit 1900. Door uitbreidingen van buurpanden raakte de woning in de loop der jaren volledig ingesloten. Onze uitdaging: maak de woning weer één geheel met de buurpanden door uit te breiden over twee woonlagen. Kijk, dat noemen wij een echte NEST-uitdaging! Onze oplossing: om de woning weer dezelfde ‘body’ als de buurpanden te geven verlengden we de woning 1,5 meter de tuin in. Voor hun twee kinderen wilde onze opdrachtgever een extra slaapkamer. Door het dak letterlijk op te tillen creëerden we op de hoogste verdieping niet alleen die extra gewenste slaapkamer, maar ontstond er ook ruimte …

View Detail

NEST Prins Hendriklaan

Wat doe je als je verliefd wordt op een prachtig pand uit 1900, maar waar al 30 jaar niets meer aan gedaan is? Dat was de situatie van onze opdrachtgever aan de Prins Hendriklaan in Utrecht. Onze uitdaging: met behoud van originele details de woning 100% moderniseren. En met 100% bedoelen we ook echt 100%… Onze oplossing: per verdieping werd een aanvalsplan gemaakt. Wat kunnen we aan ornamenten en details behouden, en wat mag gesloopt worden? Op de begane grond betekende dit dat de prachtige ‘ensuite’ behouden bleef, maar wel in een modern (strak) jasje werd gestoken. De structuur van de achterkamer bouwden we opnieuw op, zodat er een glazen …

View Detail

NEST Vossegatse
laan

De bouwstijl in 1910 van het prachtige pand aan de Vossegatselaan in Utrecht was op z’n zachtst gezegd ‘hokkerig’ te noemen. Onze opdrachtgevers keken door deze hokkerigheid heen en zagen kansen de ruimtes tot een heerlijk lichte en ruimtelijke woning te vormen. En dat was dan ook de uitdaging die NEST graag met hen aanging! Onze oplossing: het openbreken van de bestaande structuur. Om relaties tussen de verschillende ruimtes te leggen creëerden we een zichtlijn vanaf de entree tot aan de achterzijde van de keuken. De keuken zelf werd opengebroken, zodat er een relatie met de woonkamer ontstond. In de werkkamer aan de achterzijde plaatsten we een gigantisch raam in …